Klub szyciowy

Hobby szyciowe jest dla nas najprzyjemniejszą wersją odpoczynku od pracy, obowiązków domowych i codziennego zgiełku. Wiemy, że najlepiej się szyje siedząc razem, w grupie, dyskutując o 1001 spraw. Wielu osobom, zwłaszcza kobietom – mamom małych dzieci czy osobom starszym – jest bardzo trudno oderwać się od codziennego zabiegania i zadbać o chwilę dla siebie. Dlatego nawet jeśli jeszcze nie szyjesz, ale jesteś chętna/chętny (tak! mężczyźni też czasem szyją i to nawet patchworki!) żeby spędzić popołudnie, albo dzień weekendu tworząc hand made czy to ubranko dla dziecka, dla siebie czy szyjąc poduszkę a może chcąc po prostu posiedzieć przy kanwie – zapraszamy. Naszą misją jest dotarcie do możliwie największej liczby miejsc na Dolnym Śląsku (a może i nawet dalej), żeby zawiązać lokalne grupy szyciowe, które złapią bakcyla i będą regularnie (mniej lub bardziej) się spotykać, żeby za pomocą nitki i igły zrobić coś dla siebie – wygrać chwilę dla siebie.

Niebawem ruszamy z organizacją pierwszych spotkań we Wrocławiu – więcej informacji będzie dostępnych na naszym profilu FB.

About the author: lemur