Cześć – fajnie, że z nami jesteś – zobacz jak bardzo możesz pomóc!

Jak wiesz, działamy głównie w obszarze ochrony zdrowia i edukacji dla dzieci i młodzieży. O ile w obszarze edukacji w tej chwili czekamy na “odmrożenie” zajęć dodatkowych dla dzieci, o tyle cały czas aktywnie działamy w obszarze ochrony zdrowia i najbardziej potrzebujemy:

Dla wsparcia pacjentów onkologicznych:

• wolontariuszy do szycia serc lub torebek na butelki redona
  • tkanin bawełnianych, preferowane z certyfikatem OEKO-TEX100
  • wypełnienie (kulka silikonowa), preferowane z certyfikatem OEKO-TEX100
  • akcesoriów szyciowych, od zestawów do szycia ręcznego, taśmę bawełnianą (szer. ok.20mm) – jeżeli chcesz pomóc to skontaktuj się z nami i porozmawiamy o szczegółach
  • fantomy piersi do ćwiczeń dla kobiet na potrzeby prowadzenia prelekcji profilaktyki nowotworów piersi

Materiały te będą użyte do produkcji:

• poduszek rehabilitacyjnych SERCE od SERCA
  • torebek na butelki redona

Co ważne – pomagając innym – pomagasz i sobie, bo wszystkie darowizny możesz sobie odpisać od przychodu i dzięki temu płacić niższe podatki (limit odpisu wynosi 6% rocznych przychodów dla osób fizycznych i 10% dla osób prawnych).

Dla każdej darowizny rzeczowej przygotujemy umowę, będącą podstawą do odpisu podatkowego.

Zawsze możesz też po prostu wpłacić pieniądze na konto:

Fundacja Lemura
Nr konta (mBank): 11 1140 2004 0000 3102 7758 1039

Stałe koszty utrzymania Zarządu naszej fundacji wynoszą okrągłe zero – nigdy nie przeznaczamy żadnych środków finansowych (w tym również darowizn!) na wynagrodzenia z racji pełnienia roli w zarządzie, więc masz pewność, że twoja pomoc trafi w całości do potrzebujących. Jeżeli chcesz mieć pewność, że Twoja darowizna zostanie przekazana na konkretny cel, to wpisz to w tytule przelewu (np. poduszki serca, lub wsparcie onkologii).

Poniżej znajdziesz linki do różnych zbiórek, które obecnie prowadzimy.